вівторок, 31 січня 2017 р.

Стендовий театр

Стендовий театр являє собою яку-небудь поверхню, на яку кріпляться фігурки-персонажі і декорації. До такого виду відносяться:

Театр на фланелеграфі (дошці, обтягнутій тканиною). Для організації такого виду діяльності потрібно промисловий або виготовлений самостійно фланелеграф і фігурки-персонажі обраного художнього твору, на яких необхідно зі зворотного боку прикріпити липучки. Таким чином, у міру розвитку сюжету, дитині пропонується прикріплювати необхідні фігурки на фланелеграф.

Магнітний є, по суті, те ж саме, що і попередній вид, тільки використовується металева дошка, а на фігурки прикріплюються магнітні смуги замість липучок. Основа і, відповідно, персонажі такого театру бувають самого різного розміру: від невеликого настільного варіанту, до повноцінного екрану для зорового або музичного залу.
  1. тіньовий театр в садках - найзагадковіший і незвичайний для сприйняття дітей Дошкільнята захоплено беруть участь в такій грі. Для організації цього виду театру потрібно екран (натягнута вертикально біла тканина), ліхтар або настільна лампа (в залежності від розмірів екрану), картонні фігурки чорного кольору. Замість іграшкових персонажів, тіні можна створювати безпосередньо пензлем руки і пальцями. Такий вид називається «театр живих тіней».

Немає коментарів:

Дописати коментар